Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Bunun bâtınin de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, hariça doğru açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

 Bir mimarida veya katlarında kâin her kullanıcı karınin, diğer kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan bırakmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa yahut çıkışlara elden muvasala esenlanması gerekir.

Kaçış yolları ve özge tedbirler, yangın veya öbür müstacel durumlarda can emniyetliğinin yalnız tenha bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında henüz dobra anlaşılacaktır.

Aynı zamanda kaçış yolu makroliği 180 cm’ den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binaları merdiven kapı degajeliği 120 cm’ den ev olanaksız.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Bapsı Uygulama Amacı Yangın baplarının üretim amacı insan sağlamlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın kapıları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona elverişli olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki beceri özelliklere şayeste, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili gerçek uygulanarak montajlanmalıdır. 

Konstrüksiyonda yangın kapısı yangın çıkması halinde alev ve kötü yangın bapsı sayesinde özelliklerine rabıtlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi nasıl ki kapılardır. Bu baplar 360 sıcaklıkölçer ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an arasında güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye şayan halde üretilmeleridir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Yangın kapısı nasıl hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları nizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın maslahatlevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak ciğerin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin mevsuk bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı olduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetçi edilmesini içerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page